diumenge, 28 de setembre de 2014

Acta de la darrera reunió de la XDS

La darrera reunió de la Xarxa pels Drets Socials va celebrar-se el 23 de setembre. Us n'adjuntem l'acta:


Plataforma en Defensa de la Sanitat pública

S'exposa l’estat d’aquesta iniciativa. Es valora que la majoria de persones que hi participen són treballadors de la sanitat, excepte la gent de Podemos. Es demana que es contribueixi a la difusió de l’acte, previst pel dia 1 d’octubre, i on hi participarà l’Albano Dante. Es farà una crida perquè la gent passi a buscar els cartells pel local de la Coordinadora ONG.

Acció a favor de la Consulta del 9N

Al llarg de la reunió, es va fent la gravació del vídeo sobre la Consulta, on finalment hi participaran 12 entitats integrants de la XDS. El vídeo estarà editat el més aviat possible i el farem córrer per internet.

El darrer diumenge es va dir que es podria fer venir, a les concentracions, en Martí Pereferrer.
Es va comentar que el diumenge 28 es podrien portar urnes de cartró fetes, que s’aniran a dur a la subdelegació del Govern espanyol quan s’acabi la concentració. Es demana que es faci difusió. Es va demanar que les entitats facin recordatori als seus membres d’aquestes concentracions.

Els companys de SICOM tenen la idea d’exposar-nos un projecte (comunicació assembleària). Acordem que vinguin diumenge a explicar-nos-ho.

També es proposa que en Sebas Parra participi en les concentracions dels diumenges i, a petició d’ell mateix, que una d’aquestes tingui lloc a Santa Eugènia.

Pel divendres, a la concentració a la plaça del Vi per la votació de la moció en defensa de la consulta, es proposa que es faci una pancarta per mostrar-la de la plaça del Vi. La prepararà la PAH de Girona i Salt; i aquests dies, pel grup de whatsap, es proposaran lemes.

 Es proposa que es faci una convocatòria per concentrar-nos davant de l’Ajuntament el dia que el Tribunal Constitucional suspengui la Consulta i, després, una manifestació cap a la Subdelegació del Govern espanyol. Es farà un cartell convocant a l’Ajuntament a les 20h d’aquell dia.  Es proposa de tenir un equip de so per aquell dia.

S’acorda que ens adherim al Manifest de Gramenet i els ho comuniquem.

Proposarem a en Sebas Parra que vagi a l’entrevista del PuntTv, juntament amb en Rafel Villena de la Coordinadora d’ONG. Se’ns preguntarà sobre la nostra mobilització a favor de la celebració de la Consulta.

S’acorda que en breu es farà públic el cartell de convocatòria del cicle de xerrades per la República, amb allò que estigui tancat.

Campanya Pobresa Zero

Adjuntem acta de la reunió de la campanya de Girona del darrer 22 de setembre. Es demana especial implicació dels membres de la XDS:

REUNIÓ CAMPANYA POBRESA ZERO_ GIRONA
Dilluns, 22 de setembre a l’Espai de Solidaritat 19 a 20h.

S’ACORDA:
Realitzar un cercle de silenci i la construcció d’una nova fiscalitat mitjançant bricks que s’hauran recollit i que es decoraran amb missatges.
·      Lloc: Plaça de l’Hospital, davant escales de la Generalitat de Catalunya
·      Hora : a les 18 :30 per les entitats, a les 19h comença l’acte
·      Materials : bricks, cel·lo i cola blanca, papers i retoladors de colors, lona pobresa0
·      Vestimenta: amb samarretes blanques
·      Combo micro: CeDRe
Permís Ajuntament:  Lluís P._Caritas. Punt de llum. Horari de 19 a 20h dia 17 oct.
Disseny Cartell: Luís Martinez_Fund Utopia
A més:
·      S’anima a les escoles a recollir bricks buits que poden decorar amb motius sobre l’eradicació de la pobresa.
-      Escoles Gironines: el contacte el fa el CeDRe
-      Escoles de Cassà: el contacte el fa en Toni d’IO
·      S’anima als estudiants de ciències econòmiques a parlar sobre la fiscalitat i a pensar alternatives a la fiscalitat actual. Contacte amb en Josep Vicenç de la UdG des del CeDRe. Si s’apunten se’ls demanarà la lectura del manifest, sinó, ho assumiran les entitats de la Coordinadora.
TEXT CARTELL:
“Porta’ns els teus bricks !” Amb ells construirem una nova agència tributaria per un nou model fiscal.
El 17 d’Octubre davant la seu de la Generalitat de Girona a les 19h
Pots dur-los el mateix 17 i participar en la construcció del nou edifici, dipositar-los a: Botiga Intermón Oxfam, Espai de Solidaritat i Fund. Utopia fins els 17 d’octubre al matí.
Una fiscalitat injusta ens empobreix. Campanya Catalana per a l’eradicació de la Pobresa.
Logos: Campanya pobresa Zero+ coordi +XDS
LLocs de recollida de Tretra Bricks:
1.    Espai de Solidaritat : de dill a divendres de 10 a 14h i de 16 a 19h (div tarda tancat)
C/Mestre Francesc Civil, 3 17005 Girona
2.    Botiga Intermón Oxfam : de dill a dissabte de 10 a 13h i de  17 a 20h (dill matí tancat)
Pujada pont de pedra, 17002 Girona
3.    Seu de Fund. Utopia : de dilluns a divendres de 8 a 16h
C/Garrotxa, 7 17005 Sta. Eugènia

S’adjunta als acords de la reunió: proposta cartell, carta per a les escoles.
Més endavant enviarem el manifest i el document marc sobre la campanya d’enguany per tal que tingueu tota la informació de la campanya a nivell català. També està previst obrir un blog on anar publicant tot el que faci referència a la campanya, que adjuntarem a l’apartat del nostre web dedicat a la campanya POBRESA ZERO d’enguany.

Si hi ha algun error, o cal aclarir alguna cosa, no dubteu a fer-m’ho arribar tant aviat com pugueu a recursos@solidaritat.org


5. Es fixa el calendari de reunions de la XDS per cada tres setmanes. Així, la propera trobada de l’XDS es programa pel dimarts 14 d’octubre a les 19h al local de la Coordinadora d’ONG.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada