dijous, 16 d’octubre del 2014

MANIFEST DE LA XARXA PELS DRETS SOCIALS DE GIRONA I DE SALT DAVANT DEL NOU ESCENARI EN EL PROCÉS PER A LA REALITZACIÓ D’UNA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA DEL 9 DE NOVEMBRE

Girona, 16 d’octubre de 2014

En relació al procés engegat -a partir del mandat popular- per la realització d’una consulta oficial sobre la independència de Catalunya, i tenint en compte el nou escenari generat arran de la cimera de partits del darrer 13 d’octubre, la Xarxa pels Drets Socials de Girona vol expressar el descontentament amb el pas enrere que ha realitzat el Govern de la Generalitat, ja que vulnera els compromisos adquirits davant del poble de Catalunya i el clam expressat el passat 11 de setembre.        

En aquest sentit, una vegada més, volem fer constar l’actitud antidemocràtica del Govern espanyol i d’aquells partits que, des de Catalunya, han negat el dret a vot als seus conciutadans i conciutadanes fent campanya contra la consulta i posant pals a les rodes en aquest procés democràtic. Així mateix, manifestem la nostra decepció amb el President Mas per haver-nos estafat, generant dubtes i afeblint el procés al no realitzar la consulta en els termes previstos. També volem expressar decepció i malestar amb aquells partits que tot i manifestar-se a favor de la consulta, han demostrat manca de fermesa amb la voluntat del poble de votar el 9N amb un tacticisme que fa perillar la consulta de la ciutadania.

Des de la Xarxa pels Drets Socials ens mantenim ferms i fermes en l’exigència d’una consulta el 9N, mentre aquesta representi l’expressió clara i directa de la voluntat popular sobre el futur polític del país i descartem qualsevol alternativa en forma d’eleccions plebiscitàries. És en aquest sentit que:

- Exigim claredat en les actuacions previstes pel Govern respecte la materialització de la consulta, i que es mantingui informada la ciutadania del contingut de les negociacions.
- Mantenim que la consulta ha de ser l’inici d’un procés constituent que permeti i asseguri la construcció d’una República catalana que transformi el sistema econòmic i social, tot garantint els drets socials.
- Apel·lem als agents socials i en especial a l’Assemblea Nacional Catalana i a Òmnium Cultural per tal que mobilitzin la ciutadania i pressionin al Govern i als partits per assegurar la realització de la consulta el 9N. L’activació popular és l'única garantia per mantenir el procés.
- Interpel·lem als partits polítics per tal que mantinguin la unitat d’acció en favor de la consulta, per sobre dels seus interessos particulars, de la mateixa manera que la ciutadania s’ha mantingut unida.
- Ens comprometem a mobilitzar-nos, desobeint si cal la legalitat espanyola, i posant-nos al servei del Govern per fer complir el mandat popular i fer realitat la consulta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada