dijous, 10 de gener del 2013

ESPAVILA'T! Setmana d'Activitats per a aprendre a llegir millor i transformar el mòn i la vida 18-25.1.2013

 
El proper divendres, 18 de gener, la XDS ha organitzat una “Marxa per la dignitat. Contra la dictadura del capital!” de Salt a Girona per tal de donar suport a les plantilles de treballadors en lluita i denunciar les retallades i els abusos dels poders financers. Aquesta Marxa reivindicativa i de denúncia obre també  ESPAVILA'T!”, una setmana d'activitats per a aprendre a llegir millor i transformar el món i la vida.

Amb “ESPAVILAT!” volem proposar a les entitats gironines en general i, específicament a les integrades a la XDS, l'organització, entre el 18 i el 25 de gener, d'un programa d'activitats informatives, formatives, de sensibilització o denúncia centrades en la lluita pels drets socials bàsics: treball, sanitat, educació, habitatge,... Som moltes entitats i molt diverses i directa o indirectament estem patint els efectes de les retallades de les nostres opcions de benestar fruit dels abusos del capital i les seves polítiques. Si cooperem i unim esforços podem fer visible la nostra força, podem augmentar la participació, la mobilització i la consciència de més gent a l'hora d'oposar-se a un sistema que explota la majoria del poble per tal d'augmentar les riqueses d'una minoria parasitària. 

Proposem que cada entitat porti a terme com a mínim una activitat en aquesta línia, fent ús de locals clàssics i alternatius (centres educatius, centres cívics, biblioteques, casals de gent gran, equipaments sanitaris, sindicats, seus d'entitats, llibreries, botigues, cinemes, bars-cafeteries, restaurants,...) fent servir qualsevol metodologia o recurs (audiovisuals, exposicions, visites guiades, cercles de lectura i debat, conferències, jocs, recerques, mostres, presentació de llibres-informes-materials, etc.) i tractant qualsevol temàtica (a partir dels 4 drets socials bàsics: treball, salut, educació i habitatge però arribant a tots els temes possibles... p.e. justícia -taxes judicials, indults, impunitat grans delinqüents,.., repressió-despeses militars-exèrcit, autodeterminació dels pobles, violència de gènere-patriarcat, economia social i solidària,...). Suggerim però iniciar l'activitat amb una breu presentació de la XDSi la importància de la lluita pels 4 drets socials bàsics.  Sempre amb la intenció de mobilitzar i fer participar el  màxim de gent en el disseny, l'organització i el desenvolupament de cada activitat i d'aconseguir la màxima agitació mediàtica i visualització al carrer.

Disposarem d'un cartell amb totes les activitats que se'ns comuniquin abans del dilluns 14 de gener a prouretallades@gmail.com (indiqueu dia, hora, lloc títol de l'activitat, participants i qui l'organitza)i una octaveta per a distribuir a totes les activitats.

A posar-se les piles!

salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada