dijous, 22 de novembre del 2012

Acta Reunió XARXA pels DRETS SOCIALS 20.11.2012



Dia: dimarts 20 de novembre de 2012
Lloc: Escola d’Adults de Girona
Assistents: Ana Martín, Núria Rocadembosch, Josep Canal, Xevi Villarreal, Carles Serra, Ester Costa, Salvador Aranda, Francesc Ortega, Jorge Rodríguez, Peivi Garriga, Ana Pozo, Sebas Parra, Flora Ridaura, Jordi Navarro, Joanjo Morales, Toni Lecha, Núria Massegú, Miquel Blanch, Oriol

Ordre del dia:
1         1.    Noves adhesions
2         2.    Valoració de la vaga general del 14 de novembre
3         3.    Valoració del debat electoral
4         4.    Valoració del Cicle de cinema
5         5.    Altres

Es fa una roda de presentació per tal que en Miquel, de l’equip docent de l’Escola d’Adults, i l’Òscar, de l’assemblea d’estudiants, ens coneguin.

1. S’explica que hi ha dues noves entitats adherides a la Xarxa, el Col·lectiu de Dones en l’Església i Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura.

2. Es constata que malgrat l’èxit d’assistència a la manifestació ens va mancar saber-nos visibilitzar (s’havia acordat que la Xarxa encapçalaria la marxa i no va ser així) i saber donar una visió d’unitat de cares a la gent del carrer, també es constata que la Xarxa pot, i ha de ser, el paraigua que aglutini la pluralitat de l’esquerra. S’assumeix que en una propera ocasió s’ha de donar prioritat a aquests temes organitzatius en les reunions prèvies. Es proposa, per a una propera vaga general, de crear un comitè de vaga gironí del qual formin part tots els sindicats i els moviments socials que s’encarregui de la seva organització. 

S’acorda l’elaboració d’un manifest en el qual es demani la unitat, tant dels sindicats entre ells com de sindicats i moviments socials, en la lluita contra el desmantellament del nostre migrat estat del benestar, es faci una crida contra la repressió i es valori positivament la utilitat de la lluita; s’hi farà referència als treballadors de Telefònica en vaga de fam. La Núria R., en Salvador i en Jordi es comprometen a redactar-ne un esborrany abans del divendres 23.

3. Es valora molt positivament el debat tant pel format com per la participació del públic i dels representants polítics (en aquest sentit es destaca que el fet d’haver-hi 10 partits representats el fa el més democràtic de la campanya i el de comarques gironines en molts anys), com a aspecte a millorar s’esmenta el ressò als mitjans de comunicació que va ser escàs.  S’explica que no es va poder retransmetre en directe a través d’internet degut a que no hi havia connexió, el que es va enregistrar s’ha editat en 6 vídeos (1 per pregunta) i aquesta setmana es penjaran a internet. Es planteja poder fer més debats, fora de campanya electoral, sobre temes concrets.

4. Es valora positivament la primera sessió del Cicle de Cinema, tant pel documental projectat com per l’assistència de públic. Es demana si algú coneix alguna persona que pugui venir a presentar The take, s’ofereixen algun treballador de la cooperativa que han muntat els extreballadors de Público (es guarda per a un possible debat sobre la premsa o altres ocasions) i un treballador veneçolà amb experiència en ocupació de fàbriques al seu país, en Salva s’encarregarà de fer el contacte.

5. Es proposa que la Xarxa coordini una marxa contra la pobresa i les retallades de drets. Es proposa que s’estableixin dues línies d’actuació, les mediàtiques i les de treball de base formatiu, per aquesta segona línia es posen damunt la taula dos temes a desenvolupar: formació sobre cooperativisme i formació política.
S’acorda de posar a l’ordre del dia de les reunions l’exposició de la feina feta per les comissions.
Es demana qui es pot fer càrrec de gestionar el blog, el facebook i el twitter. En Xavier s’ofereix per gestionar el blog. Es demana que es creï un grup de comunicació a través del facebook, en Josep se n’encarregarà. Es constata que la majoria dels assistents són desconeixedors de l’ús i aplicacions del twitter.




S’acorda que la propera reunió serà el dimarts 4 de desembre a les 19h a l’Espai de Solidaritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada