divendres, 30 de maig del 2014

El debat Catalunya-Europa. Els resultats.

El darrer 22 de maig, la Xarxa pels Drets Socials va organitzar el debat Catalunya-Europa. Celebrat a l'auditori de la Mercè, s'hi van adreçar un seguit de preguntes als representants dels partits polítics que hi van voler participar (ERC, ICV-EUiA, PSC, CUP, SI, EHBildu, Pirates, Podemos). Les preguntes s'inspiraven en aquelles qüestions que es plantejaven al conjunt de la ciutadania en el Multireferèndum (Voleu que es construeixi la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de 400 kV? Creieu que és una infrastructura necessària?; Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control democràtic directe sobre el sector energètic? Amb quins canvis legislatius?; Voleu una agricultura amb o sense transgènics a Catalunya?; Esteu d'acord en organitzar una audtitoria sobre el deute de les Administracions públiques? Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims?; Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant?). A més, també es preguntava per l'opinió de cada partit sobre el Tractat de Lliure Comerç entre els EEUU i la UE. 
L'acte va ser conduït per la membre de la comissió de periodisme solidari del Col·legi de Periodistes de Girona, Laura Fanals. Cada partit disposava d'un minut i mig per respondre cadascuna de les preguntes. Malgrat estava previst, no hi va haver temps perquè algunes entitats dirigissin preguntes als representants de les formacions poítiques.
Una setantena de persones van assistir com a públic a l'acte. D'aquests assistents, dinou van accedir a avaluar els ponents en funció de les respostes ofertes a cada pregunta en una escala del 0 al 10. Els resultats que es mostren a la taula són mitjanes entre totes les puntuacions atorgades als partits a cada pregunta. 

MATTransgènicsILPsSobirania energèticaTractat Lliure comerçDeute il·legítim
CUP999999
EH Bildu999899
ERC776787
ICV888888
Pirates646577
Podemos757676
PSC524433
SI654634

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada