dijous, 25 de setembre del 2014

La reforma de la Llei de l'Avortament es retira, continuem alerta


Davant de la retirada de la reforma de la Llei de l’Avortament, la Xarxa pels Drets Socials de Girona i de Salt vol manifestar que:

El Ministre Gallardon ens ha donat una gran notícia i la Reforma de la Llei de l’Avortament ha quedat enterrada.
Però ho podem viure com un motiu d’alegria o com un toc d’atenció per posar-nos en guàrdia. Sabem que el PP es prepara per afrontar un any electoral molt important, i la Llei de l’Avortament, rebutjada per un ampli sector de la societat (segons les enquestes), i per un sector del propi partit, era una iniciativa clau per donar la imatge d’un gir cap al centre.
Per altra banda, segons sembla, la intenció del PP ja no és aprovar una nova llei, sinó modificar a través del Tribunal Constitucional l’actual llei de Zapatero. Per això es serviran del recurs d’inconstitucionalitat que van presentar el mes de juny del 2010. Aquest recurs va caure en mans del magistrat antiavortista i de l’Opus Dei, Andrés Ollero, que ja ha preparat una ponència per avalar-lo.
Amb la dimissió de Gallardon i la retirada del seu projecte, el Govern del PP ha afirmat que “no s’aprovarà una nova llei, sinó que es reformarà la existent”, i així li ho ha garantit Soraya Sáenz de Santamaría directament al Vaticà. I no oblidem que l’actual president del TC, Francisco Pérez de los Cobos, és militant del PP.
Per tot això, la retirada de l’avantprojecte d’en Gallardon, no ens ha de servir en cap moment per abaixar la guàrdia, sinó per estar alerta als diferents projectes legislatius que puguin emmascarar mesures antiavortistes.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada